Loisto Mariner -navigointisovellus tuo tarkat merikartat mobiililaitteisiin

Karttakeskuksen uuden navigointisovelluksen meri- ja maastokarttanäkymät muistuttavat ulkonäöltään painettua karttaa. Ympäristön hahmottamista helpottaa 3d-näkymä, jonka ansiosta karttaa voi katsella myös lintuperspektiivistä.

Loisto Mariner on Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille tarkoitettu helppokäyttöinen navigointisovellus, joka toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä. Sovelluksen suunnittelussa on ollut mukana veneilyn asiantuntijoita sekä Karttakeskuksen omassa tuotekehitystiimissä että avustaneessa testiryhmässä.

Loisto Mariner sisältää Suomen merialueiden sekä suurimpien sisävesien tarkat vektorimuotoiset merikartat, jotka perustuvat Liikenneviraston alkuperäisaineistoon.

Mukana on myös koko Suomen vektorimuotoinen maastokartasto, joka perustuu tarkimpaan saatavilla olevaan Maanmittauslaitoksen aineistoon. Maastokartat saa yhdistelmäkerroksena merikarttojen päälle.

Loisto Mariner on kehitetty auttamaan veneilijää paitsi vesillä myös kuivalla maalla. Tuttujen tarkkojen karttojen ansiosta veneilijä saa tarkan kuvan vesialueista, rannoista ja maastosta. Kustakin karttakohdasta näkyy myös Ilmatieteen laitoksen kahden vuorokauden sääennuste, ja mukana on myös Suomen Vierassatamat Oy:n käyntisatamat palvelutietoineen, johtaja Janne Kostamo Karttakeskuksesta korostaa.

Kartta-aineistot voi tallentaa mobiililaitteeseen alueittain tai niitä voi selata datayhteydellä. Oma GPS-sijainti näkyy kartalla. Sovellukseen voi luoda ja tallentaa omia paikkamerkkejä sekä reittejä. Sovellus näyttää reittipisteiden väliset etäisyydet, reitin pituuden ja keston.

Loisto Mariner on ladattavissa Android- tai iOS-sovelluskaupoista. Sovelluksen käytöstä peritään vuosittainen lisenssimaksu (n. 29,90 € / vuosi). Hinta pitää sisällään vuosittaiset karttapäivitykset ja sovelluspäivitykset.

Karttakeskus on nykyisin osa IT-palveluyhtiö CGI:tä.

Kuvia mediakäyttöön

Karttakeskus tarjoaa paikkatietoratkaisut ja -palvelut asiakkailleen yhdestä paikasta usean vuosikymmenen ja kartat lähes vuosisadan kokemuksella. Lisätietoa: www.karttakeskus.fi.

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiö. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 72 500 asiantuntijaa sekä kokonaisvaltainen valikoima palveluja asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja ulkoistuksiin. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 10,8 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

Haluatko saada tietoja Loisto Marinerista?

Liity postituslistalle, niin saat ensimmäisenä tietoja uuden sovelluksen ominaisuuksista ja julkaisuajankohdasta.

 

Käytämme sähköpostiosoitetta vain uuden Loisto-sovelluksen viestintään. Sähköpostiosoitetta ei jaeta kolmansille osapuolille.

Loisto Mariner -logo