Loisto Mariner

Loisto Mariner on erityisesti veneilijöille suunnattu mobiilisovellus, joka toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä. Sovellus on ladattavissa Google Play Marketista ja App Storesta.

Loisto Mariner on Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille tarkoitettu helppokäyttöinen karttasovellus. Mukana on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (ent. Liikennevirasto) merikarttoihin pohjautuvien veneilykarttojen lisäksi Maanmittauslaitoksen maastokartat koko Suomesta, joten sovellus soveltuu hyvin kaikille Suomen vesialueille ja myös maastokäyttöön. Korkealaatuisten karttojen lisäksi sovelluksesta löytyy mm. käyntisatamat palvelutietoineen, septitankkien imutyhjennysasemat (septit.net), veneiden vesillelaskuluiskat ja täsmäsääennusteet.

Lue alta lisää sovelluksesta ja sen ominaisuuksista!

Käyttöohjeet

Lataa tästä Loisto Marinerin käyttöohjeet PDF-muodossa.

Kuvat ja videot

Katso tästä esittelyvideo ja joitakin ominaisuuksia kuvina.

Aloita nyt navigointi Loisto Marinerin avulla!

Vuosittainen lisenssimaksu on vain 29,99 €.

Lataa sovellus Google Play-kaupasta
Lataa App Storesta

Saat Suomen merikartat ja maastokartat sekä navigointia helpottavat työkalut käyttöösi helposti, yhdellä vuosimaksulla.

Kartat – Selkeimmät ja laadukkaimmat kartat Suomesta yhdessä sovelluksessa.

Meri- ja maastokartat ovat tarkkoja ja vektorimuotoisia. Sovelluksen merikartat perustuvat Traficomin alkuperäisaineistoon.

Meri- ja sisävesikarttojen kattavuus: Suomen rannikko, Vuoksen vesistö, Kymijoen vesistö, Vesijärvi-Päijänne-Keitele, Oulunjärvi, Inarijärvi.

Yleismerikartat kattavat Ahvenanmaan, Saaristomeren, Suomenlahden sekä Saimaan.

Koko Suomen kattava maastokartta perustuu tarkimpaan Maanmittauslaitoksen aineistoon.

Yhdistelmäkartalla Maanmittauslaitoksen maastokartat ja Traficomin merikartat täydentävät toisiaan ja tuovat esiin enemmän yksityiskohtia.

Karttoja voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä. Tallenna offline-kartta laitteesi muistiin ja suunnittele reittejä tai navigoi onnistuneesti, missä sitten kuljetkin.

Ominaisuudet

Loisto Mariner on veneilijän parasta matkaseuraa: navigointityökalut, säätila ja vesillä liikkujien tunnistus AIS-tietojen avulla ovat aina mukanasi.

Loisto Mariner vie sinut minne vain:

 • Löydät määränpääsi laajan Maanmittauslaitoksen nimistöhaun avulla
 • Veneile järvialueen merikarttojen avulla Suomen sisävesillä, kuten Saimaalla.
 • Navigoi Suomen merialueilla tutuilla merikartoilla.
 • Retkeile tarkkojen maastokarttojen mukaan.
 • Suunnittele reittejä maalla tai vesillä.
 • Tarkista säätiedot ja löydä levähdyspaikat vierasvenesatamista.
 • Etsi reittiäsi lähimpänä oleva septitankin imutyhjennysasema (tiedot toimittaa septit.net).
 • Etsi itsellesi sopivin veneen vesillelaskupaikka yli 2400 veneluiskan aineistosta.

Navigoi täsmällisesti perille saakka.

Sovelluksen hakutoiminnolla löydät juuri sen paikan, jonne haluat mennä. Haku perustuu Maanmittauslaitoksen suomalaisten paikannimien nimistöhakuun ja kattaa tuhansia paikkoja.

AIS-tietojen ansiosta tunnistat muut vesillä liikkujat.

AIS-tietojen näyttäminen edellyttää datayhteyttä.

Sovelluksen kartalta näet myös helposti oman sijaintisi.

Tarkastele karttoja lintuperspektiivistä (3D) ylhäältäpäin ja hahmotat helpommin kuljetun reitin.

Navigointiohjelmistot mobiilissa
Kuvakaappaus kartasta

Oma sijainti, nopeus 8,6 kn,edetään suuntaan 131 astetta, karttatyyppi yhdistelmäkartta, ajojälki näkyvissä. Kuvassa oikealla etenee AIS maali Julperi kohti kapeaa väylänkohtaa, jonka eteläpuolella näkyy yhdistelmäkartan maastotiedosta tuleva matalikon laajuus. Ylhäällä satamapaikka Pikku Leikosaari.

Harpin avulla voit mitata etäisyyksiä ja suuntia tehdessäsi reittivalintoja.

Kulkemasi reitti piirtyy kartalle helposti erottuvana jälkenä. Voit itse päättää asetuksissa liikkeen suuntavektorin pituuden.

Suunnittele reittejä ja tallenna suosikkipaikat.

Mittaa reittipisteiden välisiä etäisyyksiä, reitin pituutta ja matkan kestoa. Omat suosikkipaikat on helppoa ja nopeaa tallentaa kartalle.

 • Poikkea matkan varrella vierasvenesatamaan.
 • Sovelluksen avulla navigoit vaivattomasti Suomen rannikon ja sisävesien vierasvenesatamiin. Näet myös listauksen satamien palveluista. Käyntisatamatiedot perustuvat Suomen Vierassatamat Oy:n aineistoon.

Tallenna kulkemasi jälki omaksi merkinnäkseen

 • Klikkaamalla kulkemaasi jälkeä voit tallentaa sen muistiin ja ottaa myöhemmin uudelleen esille kartalle. Voit myös itse antaa nimen kuljetulle jäljelle. Jäljen yhteyteen tallentuu kuljetun matkan pituus ja kesto minuutteina.

Näytä missä menet ja miten upeissa maisemissa liikut.

 • Voit jakaa sijaintisi näppärästi suoraan sovelluksesta mieleisiisi sosiaalisen median kanaviin. Valitse, haluatko jakaa itse ottamasi kuvan vai karttakuvan. Jaettavaan kuvaan tulevat mukaan säätiedot ja sijaintikoordinaatit. Toiminto käynnistyy, kun napautat oman sijaintisi ikonia kartalla.

Luotettava sääennuste aina taskussasi.

 • Sovelluksen tarkka paikkakuntakohtainen sääennuste perustuu Ilmatieteen laitoksen aineistoon. Säätiedot edellyttävät datayhteyttä.