Loisto Windows PC:n tuki

Ohjeita Loisto Windows PC:n käyttöön sekä mahdollisia ladattavia päivitystiedostoja.

 

Loisto Windows PC:n käyttö- ja asennusohjeet

Loisto Windows PC sekä Tasku Loisto 3 Windows PC
(ohjelmaversio 1.5)

Ohjevideot


 

 

Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Automaattireitin piirtyminen
Automaattireititys tekee ehdottamiinsa reitteihin erikoisia mutkia tai ehdotettu venereitti oikaisee maata pitkin
 • Loistojen automaattireititys on tehty avustamaan reittisuunnittelussa ja helpottamaan esimerkiksi eri reittivaihtoehtojen valintaa ja matkojen etukäteissuunnittelua.
 • Automaattireititys tapahtuu digitaalisen kartta-aineiston väyläverkostoa pitkin. Kartta-aineisto ei ole reittilinjojen osalta välttämättä täysin yhtenäinen erityisesti merikartta-aineistossa tai se voi sisältää muita ominaisuuksia jotka vaikuttavat automaattireitityksen toimivuuteen. Joissain tapauksissa normaalin automaattireitin luominen ei onnistu lainkaan.
 • Jos automaattireitti piirtyy väärin, reitti esimerkiksi oikaisee maa-alueen läpi, saa reitin usein piirtymään halutulla tavalla kun siirtää hieman joko lähtöpistettä (simulointipaikkaa) tai loppupistettä (kursori) tai molempia. Myös mittakaavan muuttaminen voi auttaa.
 • Automaattireitti ei siis aina kaikilla kartta-alueilla piirry optimaalista reittiä pitkin tai se saattaa piirtyä myös virheellisesti.
 • Mikäli käytät automaattireittiä oman ajoreittisi apuna ja suunnittelussa, niin tarkasta aina edeltä käsin että automaattireitityksen piirtämä reitti on sinulle ja aluksellesi sopiva ja turvallinen ja esimerkiksi näkyvyys, tuuli- ja muut sääolosuhteet huomioiden käyttökelpoinen.

 

Loisto Windows PC sekä Tasku Loisto 3 Windows PC (ohjelmaversiot 1.4 ja 1.5)

Saan virheilmoituksen, jossa on virhekoodi 0xc150002 (esim. ”Sovelluksen alustus epäonnistui (0xc150002)” kun yritän käynnistää Tasku Loistoa?

Todennäköinen syy on, että tietokoneesi päivitykset eivät ole ajan tasalla ja käyttöjärjestelmältä puuttuu joitain aputiedostoja ja ohjelmakirjastoja, jotka yleensä ovat tulleet tai asennettu XP:n varusohjelmien mukana.

Asia oletettavasti korjaantuu, kun päivität ensin tietokoneen (Windows Update -toiminto) ja asennat lisäksi Microsoft Visual C++ päivityspaketin (vcredist_x86.EXE) linkistä: Päivityspaketti vcredist_x86.EXE

 1. Valitse lataussivulla Download ja ruksaa seuraavalla sivulla asennustiedosto ”vcredist_x86.EXE” ja napauta NEXT, jolloin lataus käynnistyy.
 2. Tallenna asennustiedosto johonkin sopivaan paikkaan tietokoneellasi (tai käynnistä asennus suoraan napauttamalla Run tms. jos lataustoiminto tarjoaa sitä vaihtoehtoa) ja kun asennustiedosto on tallennettu käynnistä sen asennus tuplanapautuksella.

 

Tasku Loisto III PC / Symbian (poistunut myynnistä)

Asensin Tasku Loisto III:n PC:ltä Symbian-puhelimen sisäiseen muistiin. Ohjelma valittaa kirjoitusoikeuksien puuttumisesta?

Kopiointi on tehtävä Ovi Suite -tilassa USB massamuisti -tilan asemesta. Muuten puhelin antaa tiedostoille vain lukuoikeudet.

Voit siis menetellä seuraavasti:

 1. Asenna PC:lle Nokian Ovi Suite.
 2. Valitse puhelimen asetuksista yhteystilaksi Ovi Suite.
 3. Yhdistä puhelin PC:hen USB-kaapelilla.
 4. Poista LoistoMaps-hakemisto puhelimelta.
 5. Kopioi LoistoMaps-hakemisto uudestaan puhelimelle.

Tämän jälkeen Tasku Loisto III:n voi käynnistää normaalisti.


 

 

Kysyttävää?

Loisto-ohjelmien hankintaan, asentamiseen ja käyttöön liityviä kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse:

loisto@karttakeskus.fi

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin pikaisesti ja yleensä viimeistään viiden arkipäivän sisällä.

Vastaamista nopeuttaa, jos kerrot heti asiaan vaikuttavat seikat mahdollisimman selkeästi (esim. tiedon onko kyse Loisto Windows PC, Loisto Mariner vai Iso Loisto -tuotteesta, ohjelman version ja lisenssikoodin sekä tietokoneen tai mobiililaitteen mallin ja käyttöjärjestelmäversion).

HUOM! Emme valitettavasti voi opastaa tietokoneiden, mobiililaitteiden (tabletit, puhelimet) tai latauskauppojen (Google Play, Apple App Store) normaaliin käyttöön liittyvissä asioissa.