Loisto Marinerin tuki

Käyttöohjeet

Lataa tästä Loisto Marinerin käyttöohjeet PDF-muodossa

 

Usein kysytyt kysymykset

Onko Loisto Mariner laitekohtainen vai voiko samalla lisenssillä ladata sen puhelimeen ja tablettiin?
Kyllä. Marinerin käyttöoikeus on sidottu Google-tiliin tai Appstore-tiliin. Sovelluksen ja kartat voi ladata kaikkiin niihin laitteisiin, jotka ovat samassa tilissä kuin se laite, johon sovellus ostetaan. HUOM! iOS-laitteiden (Apple) ja Android-laitteiden lisenssejä ei voi käyttää ristiin, jos käytössä on molempien käyttöjärjestelmien laitteita on ostettava 2 lisenssiä.

Haluaisin poistaa ko. Sovelluksen ennen kuin vuosimaksu aktivoituu, miten saan tehtyä sen?
Jos kyseessä on Android laite: Play kauppa -> vasemmalla ylhäällä viivasto -> tilaukset -> valitse Loisto Mariner -> peruuta tilaus. Sovellus pysyy käytössä tilausjakson loppuun asti.

Miten saan valittua pohjoinen ylös -kulkusuunnan ja keula ylös -kulkusuunnan välillä?
Vasemman yläkulman ikonista ensimmäinen painallus keskittää kartan nykyiseen sijantiin nähden ja asettaa pohjoinen ylös -kulkusuunnan. Toinen painallus kääntää kartan keula ylös -kulkusuunnaksi.
Miksi Loisto Marineria ei voi ladata Applen iPad-malliston Wi-Fi-malleihin?
iPad Wi-fi -malleissa ei ole sisäistä GPS-vastaanotinta. iPad Wi-fi -mallien paikannus perustuu verkkoyhteyteen ja etenkin merellä tämä paikkatieto ei ole riittävän luotettavaa. Tästä johtuen Loisto Marinerin asentaminen GPS-antennittomiin laitteisiin (iPad Wi-fi -mallit) on estetty.
Kuinka 3D-näkymän (linnunsilmäperspektiivin) saa asetettua?
3D-näkymän saa päälle liuttamalla kahta sormea ylöspäin ruudulla. Tämä tila ei aktivoidu pohjoinen ylös -näkymässä.
Miten teen oman reitin?
Reitin tekeminen aloitetaan painamalla haluttua lähtöpistettä pitkään. Seuraavan reittipisteen asettaminen tehdään samalla tavalla. Näin jatketaan kunnes reitti on valmis. Reitin saa tallennettua ruudun alareunaan ilmestyvästä laatikosta.
Miten merkitsen oman paikan kartalle?
Valitse kartalta haluamasi paikka ja paina sitä pitkään. Näytön alaosaan aukeaa Lisää uusi paikka -ikkuna, johon voit kirjoittaa paikan nimen. Tallenna paikka.
Miten saan sääennusteen haettua haluamastani kohdasta?
Luo oma paikka ”Miten merkitsen oman paikan kartalle?” -kohdan mukaisesti. Näytön alaosan ikkunasta näet kyseisen paikan sääennusteen. Sääennuste on myös nähtävissä valitsemalla kartalta haluttu käyntisatama ja sieltä Sääennuste-välilehti.
Miten näen tallentamani paikat ja reitit?
Tallennetut paikat ja reitit löytyvät Kirjanmerkit-alavalikosta.
Onko Loisto Marinerissa automaatinen väyläreititys, ts. osaako ohjelma reitittää väyliä pitkin annetusta paikasta päätepisteeseen?
Ei ole. Tämä ominaisuus on suunnitteilla kaudelle 2020. Tällä hetkellä Loisto Marinerin reitit on tehtävä käsin pisteestä pisteeseen suorinta tietä syntyvänä viivana. Rakennetun reitin voi tallettaa ja nimetä, aktivoituna reitti antaa suunnan ja etäisyyden seuraavalle etapille,kuittaa ohitetun etapin jatkaen opastusta seuraavalle ja antaa arvion saapumiskellonajasta reitin loppuun.

Loisto Mariner -tilauksen peruuttaminen App Storessa (iOS-laitteet)

Klikkaa mobiililaitteesi näytöllä näkyvää App Store -kuvaketta > klikkaa tili-symbolia (oma valokuvasi tai sininen kasvokuvasymboli) > klikkaa ”Hallitse tilauksia” > klikkaa Loisto Mariner > klikkaa ”Peruuta tilaus” (Tekstin alla näet mihin saakka tilauksesi on edelleen käytettävissä jos peruutat tilauksen) > seuraa ohjeita

 

Kysyttävää?

Loisto-ohjelmien hankintaan, asentamiseen ja käyttöön liittyviä kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse:

loisto@karttakeskus.fi

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin pikaisesti ja yleensä viimeistään viiden arkipäivän sisällä.

Vastaamista nopeuttaa, jos kerrot sähköpostissasi lisäksi

  • mobiililaitteesi nimen ja käyttöjärjestelmän (Android vai iOS) ja
  • mikä Loisto Marinerin versio on kyseessä (Asetukset » Tietoja).

HUOM! Emme valitettavasti voi opastaa tietokoneiden, mobiililaitteiden (tabletit, puhelimet) tai latauskauppojen (Google Play, Apple App Store) normaaliin käyttöön liittyvissä asioissa.